Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiezonnepanelen.be Expert in groene energie: Zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en meer.
Energiezonnepanelen.be
banner image

Hellingsgraad zonnepanelen

De hellingsgraad of hellingshoek bij het plaatsen van zonnepanelen is erg belangrijk! Het bepaalt immers het rendement die je met je zonnepanelen kan halen.

 

Meer advies over dit onderwerp door een professional krijgen? Klik hier!

 

hellingsgraad-zonnepaneel

 

De hellingsgraad van zonnepanelen zorgt ten eerste voor meer ventilatie onder de zonnepanelen, waardoor de zonnepanelen niet oververhit zullen raken, waardoor hun capaciteit zou kunnen verminderen.

 

Meestal hangt de hellingsgraad af van de helling van het dak. Heb je dus een hellend dak, dan zullen de zonnepanelen over het algemeen evenwijdig met het dak worden geplaatst. Indien je toch een andere hellingsgraad kiest, let dan wel op met het papierwerk! Het kan immers zijn dat je hiervoor een bouwvergunning zal moeten aanvragen.

 

Om het hoogste zonnepanelen rendement te behalen, is niet alleen de hellingsgraad van belang, maar ook de richting waarnaar de zonnepanelen zijn gericht! De beste hellingsgraad ligt gemiddeld tussen 25 en 45 graden, maar zo zal je al een veel minder hoge opbrengst verkrijgen indien de westelijk staan georiënteerd.

 

Offerte ontvangen?

Overweeg je om zonnepanelen te plaatsen en ben je benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang nu vrijblijvend offertes van bij erkende zonnepanelen installateurs uit jouw buurt.