Schaduw zonnepanelen

Schaduw op zonnepanelen zorgt ervoor dat er minder licht wordt doorgelaten. Minder licht op zonnepanelen betekent ook minder opbrengst. Men kan dus zeker stellen dat zonnepanelen en schaduw geen al te beste vrienden zijn!

 

Meer advies over dit onderwerp door een professional krijgen? Klik hier!

 

Hoe vermijd je schaduw?

Schaduw is in sommige gevallen gewoon onvermijdelijk. Toch kan men schaduw meestal verwijderen, of in ieder geval grotendeels beperken.

 

Let op met bomen of hoge gebouwen in de buurt van de zonnepanelen. Zij kunnen immers een groot deel van de dag een schaduw werpen op, een deel, of op de volledige zonnepanelen. Vooraleer je de zonnepanelen plaatst is het dus aangewezen om er zeker van te zijn dat je geen last hebt van te hoge voorwerpen in de buurt.

 

Denk hierbij niet alleen aan bomen of andere gebouwen, maar denk ook aan schouwen van buren en zeker niet te vergeten… Het hoger gelegen van je eigen huis! Indien een bepaald deel van het dak immers hoger ligt dan de zonnepanelen, kan het zijn dat, gedurende een bepaalde periode, dit hoger gelegen deel een schaduw werpt op de zonnepanelen.