Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiezonnepanelen.be Expert in groene energie: Zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en meer.
Energiezonnepanelen.be
banner image

Zonnepanelen op plat dak

Enigszins anders, gebeurt de plaatsing van zonnepanelen op een plat dak.
Voor de plaatsing van zonnepanelen op een plat dak zijn er drie mogelijkheden:
– Zonnepanelen lichtjes verhogen met een alluminium frame.
– Geintegreerde zonnepanelen.
– Vlakke zonnepanelen.


De keuze van een van deze drie mogelijkheden kan je in sommige gevallen zelf niet kiezen. Zo zal de plaatsingsmethode van de zonnepanelen op een plat dak afhankelijk zijn van de grootte van het dak, de draagkracht van het dak en moet worden voorkomen dat er gaten in het dak worden gemaakt bij de plaatsing.

 

Het is daarom aangeraden om deze zonnepanelen door een professionele plaatser te laten plaatsen. Via onze gratis en vrijblijvende offertedienst krijg je verschillende offertes, volledig gratis, en tegen de scherpste prijs!

 

zonnepaneel-plat-dak

 

Zonnepanelen op plat dak met aluminium frame

Bij deze methode wordt een optimaal zonnepanelen rendement verzekerd! Doordat de zonnepanelen op een aluminium frame worden geplaatst, kunnen ze immers perfect worden georienteerd.

 

Om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen op deze manier, is het echter wel noodzakelijk dat de zonnepanelen worden verzwaard met een frame. Indien dit totaalgewicht teveel zou worden, kan mogelijk het dak worden beschadigt.

 

 

Geintegreerde zonnepanelen

Deze manier is waarschijnlijk de mooiste manier om je zonnepanelen op een plat dak te plaatsen; je ziet ze immers niet! Bij deze manier van plaatsen, worden zonnepanelen over het volledige platte dak geplaatst. Het grote nadeel van deze methode is dat de zonnepanelen op het platte dak tot 15% minder goed zullen renderen…

 

 

Vlakke zonnepanelen

Dit zonnepaneel is eigenlijk een plaat, met daaronder nog eens een (zwarte) plaat; die de warmte van de zon aantrekt. Onder deze plaat lopen leidingen, die zo energie onder de vorm van warmte afgeven. Ook dit soort van zonnepanelen zie je minder goed, maar het nadeel is dat ze redelijk duur zijn en alleen kunnen worden gebruikt voor verwarming.

 

Offerte ontvangen?

Overweeg je om zonnepanelen te plaatsen en ben je benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang nu vrijblijvend offertes van bij erkende zonnepanelen installateurs uit jouw buurt.