Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiezonnepanelen.be Expert in groene energie: Zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en meer.
Energiezonnepanelen.be
banner image

Zonnepanelen voordelen

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan zonnepanelen! Vele van deze voordelen hebben te maken met het financiële aspect van de zonnepanelen. Doch zijn er ook nog vele voordelen buiten deze. Vergeet niet om voordelen altijd grondig af te wegen tegen mogelijke nadelen!


Meer advies over dit onderwerp door een professional krijgen? Klik hier!

 

 

Financiële voordelen zonnepanelen

Lage energiekosten

De energieprijzen zijn de afgelopen jaren forst toegenomen. Om een alsmaar hogere som te moeten betalen te vermijden schakelen meer en meer mensen over op alternatieve energie, zoals zonnepanelen. Hét voordeel van zonnepanelen ligt dan ook in de kost die je nog moet betalen voor energie. Doordat je zelf energie opwekt, hoef je geen -of heel weinig- extra energie van het net te halen.

 

Mogelijkheid tot subsidies en certificaten

Een tweede financieel voordeel van zonnepanelen zijn vast en zeker de subsidies, belastingsverminderingen en groenestroomcertificaten die je kan ontvangen voor het plaatsen van zonnepanelen.

 

Snelle terugverdientijd

Het derde financiële voordeel van zonnepanelen is de snelle terugverdientijd van zonnepanelen. Doordat je nauwelijks extra energie moet aanschaffen is de dure investeringskost voor zonnepanelen dan ook gauw terugverdient. De gemiddelde terugverdientijd ligt vast op ongeveer 7 jaar. Zonnepanelen kunnen tot 6 keer zo lang meegaan, dus je verdient je investering sowieso terug!

 

 

Andere voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen vergen weinig onderhoud

Een enorm pluspunt is dat zonnepanelen zo goed als geen onderhoud nodig hebben! Ten tijde van de plaatsing wordt alles geregeld, aangesloten, etc. en voor de rest moet dan ook heel weinig worden gedaan om de zonnepanelen optimaal te laten renderen. De enige noodzaak is om de zonnepanelen geregeld reinigen. (eenmaal per jaar, of zelfs om de twee jaar)
Interesse om dit te laten doen? Klik hier!

 

Zonnepanelen zijn niet hinderlijk

Een leuk voordeel van zonnepanelen is dat ze op geen enkele wijze hinderlijk zouden mogen zijn.
– Ze nemen ongehinderd plaats in aangezien ze meestal op het dak worden bevestigd.
– Zonnepanelen zijn volledig geruisloos.
– Ze zijn niet gemaakt uit gevaarlijke stoffen.

 

Milieuvriendelijk

Een PV paneel is volledig milieuvriendelijk! Dit voordeel van zonnepanelen is logisch, aangezien er geen enkele vorm van vervuiling optreed bij het aanmaken van de energie. Geen CO2 of andere vervuilende bestanddelen worden aangemaakt bij het produceren van de energie.

 

Onuitputtelijke energiebron

De dag dat de zon uitdooft zit je natuurlijk met een probleem, maar die dag is gelukkig nog lang niet in zicht! Zo lang de zon schijnt zullen je zonnepanelen blijven renderen!

 

Lange levensduur

De levensduur van zonnepanelen ligt tussen de 25 en 30 jaar. Mede dankzij deze lange levensduur zijn zonnepanelen een goede investering. Doordat zonnepanelen geen bewegende factoren hebben, heeft een zonnepaneel geen mechanische slijtage. Hierdoor kunt u lang profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

 

Offerte ontvangen?

Overweeg je om zonnepanelen te plaatsen en ben je benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang nu vrijblijvend offertes van bij erkende zonnepanelen installateurs uit jouw buurt.