Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiezonnepanelen.be Expert in groene energie: Zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en meer.
Energiezonnepanelen.be
banner image

Zonnepanelen reinigen

Het schoonmaken van zonnepanelen is af en toe zeker en vast noodzakelijk! Stof, mos, vogeluitwerpselen, bladeren en andere viezigheid hoopt zich anders namelijk op de zonnepanelen en dit kan de werking van de zonnepanelen verhinderen De zonne-energie kan immers niet overal worden opgenomen door de zonnepanelen, waardoor het rendement niet optimaal is!

 

Meer advies over dit onderwerp door een professional krijgen? Klik hier!

 

zonnepanelen-reiniging

 

Waarom zonnepanelen reinigen?

Studies op lange termijn hebben aangetoond dat er wel degelijk een opbrengstverlies is bij zonnepanelen, indien ze niet regelmatig worden gereinigd. Dit komt doordat er stof, vogeluitwerpselen, mossen en algen op zonnepanelen achtergelaten worden en bijgevolg geen zon meer doorlaten.

 

Dit wil niet zeggen dat je de zonnepanelen wekelijks of zelfs maandelijks moet reinigen, maar toch wordt aangeraden om jaarlijks een keer een grote onderhoudsbeurt te houden.
Bij slecht zonnepanelen onderhoud kan er een rendementsverlies optreden van 25 tot 30%.

 

Reinigingssystemen zonnepanelen

Er zijn momenteel twee mogelijkheden op de markt om je zonnepanelen schoon te maken.
Allereerst is er het laten reinigen van de zonnepanelen door professionele reinigingsbedrijven.
Dit eerste systeem is het goedkoopste op korte en middellange termijn en zorgt ook voor de grondigste reiniging.

 

Het spreekt voor zich dat in dit geval een dienst wordt ingehuurd om de zonnepanelen op het dak met speciale aparatuur en speciale schoonmaakmiddelen te reinigen.
Op zoek naar professionele en goedkope reinigingsbedrijven van zonnepanelen? Via onze gratis en vrijblijvende offertedienst voor het reinigen van zonnepanelen!

 

De tweede manier is om een reinigingssysteem rechtstreeks in de zonnepanelen te verwerken.
Hierbij wordt op elk zonnepaneel een paar sproeiertjes geplaatst, die zijn aangesloten op een leiding waardoor een speciaal sopje met speciale zeep doorstroomt en zo de zonnepanelen schoonmaakt. Het systeem is zo afgestemd, dat het niet onder een te hoge druk spuit en niet met gevaarlijke zeep, die de zonnepanelen zou kunnen beschadigen, werkt.

 

Offerte ontvangen?

Overweeg je om zonnepanelen te plaatsen en ben je benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang nu vrijblijvend offertes van bij erkende zonnepanelen installateurs uit jouw buurt.